DM I BLINDSMAGNING

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning løb af stablen første gang i 2014. René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær står bag konkurrencen, som fra 2014-2020 afholdtes i regi af magasinet gastro og Vinakademiet og fra 2021 arrangeres af Vinakademiet.

 

Konkurrencen er gennem årene vokset kontinuerligt fra 20 hold og 60 deltagere i 2014 til 54 hold og 162 deltagere i 2019. Siden 2018 deltager vinderne i det uofficielle verdensmesterskab i blindsmagning afholdt i Frankrig af La Revue du Vins de France.

4H0A2515.jpg
AFVIKLING OG REGLER

 

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning er en holdkonkurrence med tre deltagere på hvert hold og foregår i to dele. Først en hovedkonkurrence med blindsmagning af 12 vine og derefter en finaledel med deltagelse af de tre bedste hold, hvor der smages på yderligere 3 vine.

 

Praktisk afvikling

Hovedkonkurrencens 12 vine smages i to runder med et kvarters pause mellem de to runder. Vinene skænkes kontinuerligt hvert 10. minut. Hver deltager har 1 glas til sin rådighed og skal have et tomt glas klar ved udskænkningen af næste vin. Svar indføres undervejs på fortrykt svarskema, og svarskema skal afleveres når de 10 min. er gået.
 

Efter hovedkonkurrencen dyster de tre bedst placerede hold herefter i en finale, med blindsmagning af yderligere 3 vine. Pointene fra hovedkonkurrencen medtages i finalen.


Der kan købes billet til overværelse af finaledelen hvor publikum kan smage med på finalevinene og deltage i konkurrence om fine præmier. Køb billet her

Regler

Holdet skal bestå af 3 deltagere. Det er ikke muligt at stille op med 2 deltagere eller alene. Alle danskere og alle udlændinge med bopæl eller arbejdsplads i Danmark kan deltage, men der skal mindst være én deltager med dansk statsborgerskab på hvert hold, og minimumsalderen er 18 år.


Der gives point for hver vin efter nøje fastlagt rettenøgle (download rettenøgle nederst på siden).
 

Der gives ikke halve point, og der foretages ingen subjektiv vurdering af besvarelserne.

 

Vinder er holdet med flest totalpoint for hele dagen efter finalens afvikling.

 

René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær er konkurrencens hoveddommere, og en ekstern supervisor vil kontrollere pointsammentællingen og konkurrencens resultat.
 

Download de officielle og fyldestgørende regler for Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning her

Download rettenøgle her

Download konkurrencens svarskema her