DM I BLINDSMAGNING

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning løb af stablen første gang i 2014. René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær står bag konkurrencen, som fra 2014-2020 afholdtes i regi af magasinet gastro og Vinakademiet og fra 2021 arrangeres af Vinakademiet.

 

Konkurrencen er gennem årene vokset kontinuerligt fra 20 hold og 60 deltagere i 2014 til 54 hold og 162 deltagere fra 2019 og frem. Siden 2018 deltager vinderne i det uofficielle verdensmesterskab i blindsmagning afholdt i Frankrig af La Revue du Vins de France. Fra 2022 indføres der 4 semifinaler, hvorfra de bedste hold kvalificerer sig til den endelige finale.

4H0A2515.jpg
AFVIKLING OG REGLER

 

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning er en holdkonkurrence med tre deltagere på hvert hold. Fra 2022 afvikles først fire semifinaler og derefter en finale, med deltagelse af de bedste hold fra semifinalerne samt de bedst placerede hold fra det foregående års finale. 

Praktisk afvikling

I semifinalerne afvikles én runde med 6 vine uden pause.

 

I finalen afvikles først en hovedkonkurrence med 12 vine og derefter en finaledel med deltagelse af de tre bedste hold, hvor der smages på yderligere 3 vine. Hovedkonkurrencens 12 vine smages i to runder med et kvarters pause mellem de to runder.

 

For både semifinaler og finale gælder at vinene skænkes kontinuerligt hvert 10. minut. Hver deltager har 1 glas til sin rådighed og skal have et tomt glas klar ved udskænkningen af næste vin. Svar indføres undervejs på fortrykt svarskema, der skal afleveres når de 10 min. er gået.

Regler

Holdet skal bestå af 3 deltagere. Det er ikke muligt at stille op med 2 deltagere eller alene. Alle danskere og alle udlændinge med bopæl eller arbejdsplads i Danmark kan deltage, men der skal mindst være én deltager med dansk statsborgerskab på hvert hold, og minimumsalderen er 18 år. Ingen kan deltage i mere end én semifinale i det pågældende års konkurrence. Fra tilmelding til afvikling af semifinale, kan der udskiftes én deltager på holdet. Det samme gælder i perioden fra semifinale til evt. finale.


Der gives point for hver vin efter nøje fastlagt rettenøgle (download rettenøgle nederst på siden).
 

Der gives ikke halve point, og der foretages ingen subjektiv vurdering af besvarelserne.

 

I finalen er vinderen holdet med flest totalpoint for hele dagen efter finaledelens afvikling.

 

René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær er konkurrencens hoveddommere.
 

Download de officielle og fyldestgørende regler for Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning her

Download rettenøgle her

Download konkurrencens svarskema her