top of page

DM I BLINDSMAGNING

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning løb af stablen første gang i 2014. René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær står bag konkurrencen, som fra 2014-2020 afholdtes i regi af magasinet gastro og Vinakademiet og fra 2021 arrangeres af Vinakademiet.

 

Konkurrencen er gennem årene vokset kontinuerligt fra 20 hold og 60 deltagere i 2014 til 54 hold og 162 deltagere fra 2019 og frem. Siden 2018 deltager vinderne i det uofficielle verdensmesterskab i blindsmagning afholdt i Frankrig af La Revue du Vins de France. Fra 2022 indførtes der semifinaler, hvorfra de bedste hold kvalificerer sig til den endelige finale.

4H0A2515.jpg
AFVIKLING OG REGLER

 

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning er en holdkonkurrence med tre deltagere på hvert hold. Fra 2022 afvikles først indledende semifinaler og derefter en finale, med deltagelse af de bedste hold fra semifinalerne samt de bedst placerede hold fra det foregående års finale. 

Praktisk afvikling

I semifinalerne afvikles én runde med 6 vine uden pause.

 

Finalen vil ændre format fra 2023 således, at der vil være flere udskilninger og "play-offs" undervejs og flere hold end de hidtidige tre i selve finaledelen. Ændringerne indebærer blandt andet, at der efter de første 6 vine, vil være en udskilning af de dårligst placerede hold. Alle detaljer om finaleafviklingen vil snart være tilgængelige her på siden.

 

For både semifinaler og finale gælder, at der er 10 minutter til hver vin. Hver deltager har ét glas til sin rådighed og skal have et tomt glas klar ved udskænkningen af næste vin. 

Regler

Holdet skal bestå af 3 deltagere. Det er ikke muligt at stille op med 2 deltagere eller alene. Alle danskere og alle udlændinge med bopæl eller arbejdsplads i Danmark kan deltage, men der skal mindst være én deltager med dansk statsborgerskab på hvert hold, og minimumsalderen er 18 år. Ingen kan deltage i mere end én semifinale i det pågældende års konkurrence. Fra tilmelding til afvikling af semifinale, kan der udskiftes én deltager på holdet. Det samme gælder i perioden fra semifinale til evt. finale.


Der gives point for hver vin efter nøje fastlagt rettenøgle (download rettenøgle nederst på siden).
 

Der gives ikke halve point, og der foretages ingen subjektiv vurdering af besvarelserne.

 

I finalen er vinderen holdet, der står tilbage som det sidste i finaledelen.

 

René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær er konkurrencens hoveddommere.
 

OBS!! Nedenstående regler, rettenøgle og svarskema er pt. under revidering og vil blive opdaterede hurtigst muligt

Download de officielle og fyldestgørende regler for Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning her

Download rettenøgle her

Download konkurrencens svarskema her

bottom of page