Nyheder

Overskrift 4

08. dec. 2020
Dato for DM 2021 fastlagt

 

Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning afholdes næste gang søndag d. 25. april 2021. Se mere under Tilmelding.

10. okt. 2020
Frankrig genvandt VM i blindsmagning

 

Det var en tydeligt skuffet Thor Mårup, som fortalte om dagens VM i blindsmagning fra Bordeaux, hvor Hold 18, der vandt DM i august, var rejst til med høje forventninger. Frankrig genvandt titlen, de vandt sidste år da konkurrencen fandt sted på Château de Chambord i Loire. I år fandt mesterskabet med 20 deltagende nationalteams fra hele verden på det smukke Château Smith Haut-Lafitte i Pessac-Leognan. Frankrig vandt foran Kina og Spanien og Finland på en delt 3.plads.

 

"Vi missede for mange rugbrødspoint, blandt andet en amarone og en châteauneuf-du-pape" fortalte Thor Mårup, som deltog på Hold 18 sammen med Asbjørn May og Peter Buch Hansen. "Der var sindssyg stor forskel mellem top og bund efter de første 8 vine. Frankrig havde på det tidspunkt allerede lagt sig i spidsen med meget høje point", sagde Thor Mårup, som understregede at de tre danskere havde ret høje forventninger til egne resultater. Træningen havde foregået intenst og det gjorde selvsagt skuffelsen endnu højere.

 

Der var svære vine på programmet som chasselas/fendant fra Schweiz og østrigsk schilfwein. Konkurrencen havde nyt set-up i år med udskilning efter de første 8 vine, hvor kun de ti bedste hold gik videre til de sidste 4 vine. Hold 18 missede cuttet med et par point. Ærgerligt for Hold 18 - manges forventninger var høje efter den suveræne sejr ved DM, men sportsgrenen er nådesløs og med både franskmændene og kineserne helt i toppen, ligesom sidste år, så tyder alt på svær modstand. Hold 18 ville nu tage ud og nyde Bordeaux i det solrige efterårsvejr. Vi siger "godt gået" og bedre held næste gang.